Een ponyclub zonder paardrijlessen

Op de Happy Horsemanship Ponyclub gaat alles nét een beetje anders dan je zou verwachten. We leren het alle kinderen: Een paard woont op stal. Een paard is er om op te rijden. Een paard heeft ijzers onder de hoeven. Een paard hoort te doen wat je zegt (en anders gebruik je een zweep). 

Bij Happy Horsemanship wonen de paarden niet in een stal. Ze worden nooit opgesloten, ook niet ‘s nachts. In plaats daarvan staan ze in een paddock paradise. Dat is een leefomgeving die gebaseerd is op het leven van wilde paarden. De belangrijkste natuurlijke behoeften van een paard worden daarmee voorzien: onbeperkt ruwvoer, vrije bewegingsruimte en sociaal contact. Paardenhoeven die op een natuurlijke manier worden bekapt, hebben geen ijzers nodig. En wij geloven niet in de ‘baas’ zijn over het paard. Het paard mag zich uitten, zodat we naar hem kunnen luisteren en hem kunnen helpen. Op de ponyclub leer je het paard trainen zonder boosheid, frustratie en dwang. Het doel is dat het paard het werken met jou nét zo leuk vindt als dat jij dat vindt met hem. Om die reden wordt er ook niet gereden. Onze paarden hebben er geen plezier in om steeds met een andere ruiter rondjes te hobbelen door de bak.

We kijken dus heel goed naar hoe we onze ponyclub voor onze paarden leuk kunnen maken. Maar door haar werk op verschillende maneges weet Zoë ook: veel kinderen vinden het contact met de paarden het mooist. Rijden hoeft vaak echt niet. Veel kinderen vinden rijden zelfs heel spannend omdat veel maneges kinderen niets leren over paardengedrag. Dat geeft een heel onveilig en onprettig gevoel voor kinderen. Zeker voor kinderen die van zichzelf al gevoelig zijn. Bij de Happy Horsemanship Ponyclub is ruimte voor dat gevoel. Ieder kind mag zijn wie hij of zij is. Er is voldoende ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling, want de ponyclubgroepen hebben een maximum van 4 kinderen. 

Tijdens de ponyclubmiddagen is het grootste doel: lekker bij de paarden zijn. We starten met de verzorging van de paarden. Daar is een hoop over te leren. Wat eet een paard? Wat kun je leren van paardenpoep? Wat zeggen de paarden tegen elkaar met hun oren, ogen, neus, mond of staart? Vervolgens gaan we aan de slag met een paardenactiviteit. Vanaf de grond gaan we het paard trainen. Volledig in vrijheid, aan een longeerlijn of in de hand. We zetten een leuk parcours neer om het paard door heen te leiden of werken samen om het paard te laten bewegen. Natuurlijk is er ook altijd genoeg tijd voor knuffelsessies met de paarden. We eindigen de middag met een creatieve activiteit, zoals het schilderen van hoefijzers, het natekenen van je lievelingspaard of het knutselen van een mini paddock paradise. Over de hele middag zijn de kinderen met grove en fijne motoriek bezig, worden al hun creatieve ideeën aangemoedigd, groeit hun zelfvertrouwen, wordt er veel gelachen en natuurlijk gekletst over paarden en bij het ophalen kijkt iedereen alweer uit naar de volgende week!

Happy Horsemanship Ponyclub

Visie

De ponyclublessen bestaan uit drie onderdelen: verzorging, training en creativiteit. Tijdens de les van anderhalf uur, gaan we een half uur aan de slag met de verzorging van de paarden. We mesten uit, vullen hooinetten, vegen het erf of poetsen de paarden. Daarna gaan we een half uur aan de slag met een paard. We bouwen zelf een leuk parcours op om het paard door heen te leiden, leren het paard te trainen op lichaamstaal of werken met clicker- en targettraining om de training ook leuk voor het paard te maken. Tijdens het laatste half uur is er tijd voor een creatieve activiteit, zoals het schilderen van springbalken in vrolijke kleuren, een dromenhanger van een hoefijzer maken of de paarden natekenen. 

Vrijwilligers

Ben jij een gezellige paardenliefhebber en heb je tijd om te komen helpen op de ponyclub? We zoeken leuke jongens en meiden die kunnen helpen bij de ponyclub-activeiten. Ook tijdens de schoolvakanties is hulp welkom!

In ruil voor jouw hulp, kun je gratis meedoen aan de wekelijkse ‘vrijwilligersles’. Hierin ontwikkel jij je omgang met de paarden, zodat je je werk nog beter kan doen. Ook krijg je korting voor verschillende evenementen die worden georganiseerd.

Mocht je echt een talent hebben voor het werk op de ponyclub, is het zelfs mogelijk om betaald in dienst te komen en ponyclublessen over te nemen bij ziektes of vakanties van Zoë.

Informatie

Hier vind je een aantal downloads met meer informatie over de ponyclub en de locatie. Zo verwachten wij bijvoorbeeld van onze bezoekers dat zij de huisregels volgen. Lees je dit even door voordat je bij ons langs komt?

Downloads:

Activiteiten

High tea (voor vriendinnen)

Kom genieten van brownies, citroencake, koekjes en natuurlijk onbeperkt thee. De tafel wordt gezellig gedekt, naast het hek bij de paarden. Ook te combineren met een rondleiding over de Paddock Paradise.

Kosten:
€35 pp exclusief rondleiding
€45 pp inclusief rondleiding

Ponydagen (schoolvakanties)

Kom tijdens de schoolvakanties van half 9 tot 14 uur de hele dag spelen, knutselen en bezig zijn met de paarden. Fruit en lunch wordt geregeld. De ponydagen worden beperkt georganiseerd en er is beperkt plek, dus boek snel!

Kosten:
€80 per dag
€200 voor drie dagen 

Cursussen en workshops

Kom een cursus of workshop volgen over paardengedrag, hoeven, het trainen van paarden, het in balans rijden op een paard of bereid je voor op het kopen van een eigen paard. Bied je zelf cursussen of workshops aan? Dan kun je ook onze locatie huren!

Bekijk de agenda voor de komende cursussen en workshops.

Kinderfeestje

Vier je kinderfeestje bij Happy Horsemanship! Samen met 3-7 vriendjes en vriendinnetjes kun je jouw verjaardag met een echte prinsen en prinsessen high tea vieren. Het feestje duurt twee uur. We beginnen met het verkleden. Wij hebben verkleedkleren en kronen, maar je mag natuurlijk zelf ook al mooi verkleed komen. Daarna genieten we van alle lekkere taartjes, cakejes, soesjes en koekjes. Met onbeperkt limonade. Daarna versieren we een of meer paarden en gaan jullie samen en om de beurt op de foto met het paard. 

Diezelfde dag ontvangen jullie de foto’s van de fotoshoot, zodat ook de papa’s en mama’s van jouw vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien hoe leuk jouw feestje was.

Kosten: €150 per feestje

Ervaringen en sfeerbeelden

* De ervaringen en sfeerbeelden zijn niet (altijd) van dezelfde persoon

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

Contact

Zoë Idema – eigenaar

Contact:
06 33 17 61 83
info@happyhorsemanship.tv

Adres:
Wordt nog naar gezocht, tips zijn welkom!

Openingstijden:
In verband met de rust van de kudde ontvangen wij geen bezoek als daar geen afspraak voor is. Bekijk de agenda voor komende evenementen of schrijf je in bij een activiteit!