Een ponyclub zonder paardrijlessen

Bij Happy Horsemanship doen we dingen nét even anders. Onze paarden wonen niet in een stal, maar op een paddock paradise, een omgeving die aan hun natuurlijke behoeften voldoet: onbeperkt ruwvoer, vrije bewegingsruimte en sociaal contact. En bij ons wordt er niet gereden op de paarden, omdat ze werken vanaf de grond veel leuker vinden. Zo hebben niet alleen onze lesklanten plezier, maar de paarden ook!

Leer werken vanaf de grond

Toen ik zelf nog op een traditionele manege reed, leerde ik alleen rijden, maar ik dacht dat er buiten longeren en wandelen niet veel meer met een paard vanaf de grond te doen was. Tot ik met mijn eigen paard op zoek wilde gaan naar manieren om hem net zo gelukkig te maken als hij mij maakt. Er zijn eindeloos veel oefeningen, trainingen en activiteiten om met je paard te doen, zonder dat je er zelf op hoeft te zitten! En met die oefeningen wil ik jou (of jouw kind) graag laten kennis maken. Om als paardenliefhebber écht samen te kunnen werken met een paard en een connectie op te bouwen!

Happy Horsemanship Ponyclub

Visie

De ponyclublessen bestaan uit twee onderdelen: verzorging en training. Tijdens de les van anderhalf uur, gaan we eerst de paarden verzorgen. Daarna gaan we aan de slag met een paard. We bouwen zelf een leuk parcours op om het paard door heen te leiden, leren het paard te trainen op lichaamstaal of werken met clicker- en targettraining om de training ook leuk voor het paard te maken. 

Vrijwilligers

We zoeken fijne vrijwilligers die kunnen helpen bij de ponyclub-activeiten. Ook tijdens de schoolvakanties is hulp welkom!

In ruil voor jouw hulp, kun je gratis meedoen aan de wekelijkse ‘vrijwilligersles’. Hierin ontwikkel jij je omgang met de paarden, zodat je je werk nog beter kan doen. Ook krijg je korting voor verschillende evenementen die worden georganiseerd.

Boek jouw bezoek

Naast de wekelijkse ponyclublessen, kun je ook een los bezoek plannen of meedoen aan een cursus of workshop.

Curly knuffel moment

Aslan is een Curly Horse. Dat is een hypoallergeen ras. Mensen die allergisch zijn voor paarden, kunnen vaak wel tegen een Curly. Overweeg jij om een Curly te kopen en wil je je allergieën even testen? Of wil jij krullenbol Aslan gewoon even komen knuffelen? 

Kosten:
€35 (45 min)

Ponydagen (schoolvakanties)

Kom tijdens de schoolvakanties van half 9 tot 14 uur de hele dag spelen, knutselen en bezig zijn met de paarden. Fruit en lunch wordt geregeld. De ponydagen worden beperkt georganiseerd en er is beperkt plek, dus boek snel!

Kosten:
€80 per dag
€200 voor drie dagen 

Cursussen en workshops

Kom een cursus of workshop volgen over paardengedrag, hoeven, het trainen van paarden, het in balans rijden op een paard of bereid je voor op het kopen van een eigen paard. Bied je zelf cursussen of workshops aan? Dan kun je ook onze locatie huren!

Bekijk de agenda voor de komende cursussen en workshops.

Kinderfeestje

Vier je kinderfeestje bij Happy Horsemanship! Samen met 3-7 vriendjes en vriendinnetjes kun je jouw verjaardag met een echte prinsen en prinsessen high tea vieren. Het feestje duurt twee uur. We beginnen met het verkleden. Wij hebben verkleedkleren en kronen, maar je mag natuurlijk zelf ook al mooi verkleed komen. Daarna genieten we van alle lekkere taartjes, cakejes, soesjes en koekjes. Met onbeperkt limonade. Daarna versieren we een of meer paarden en gaan jullie samen en om de beurt op de foto met het paard. 

Diezelfde dag ontvangen jullie de foto’s van de fotoshoot, zodat ook de papa’s en mama’s van jouw vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien hoe leuk jouw feestje was.

Kosten: €150 per feestje

Ervaringen en sfeerbeelden

* De ervaringen en sfeerbeelden zijn niet (altijd) van dezelfde persoon

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

Contact

Zoë Idema – eigenaar

Contact:
06 33 17 61 83
info@happyhorsemanship.tv

Adres:
Landgoed Rorik
Noorderweg, 1948 PK, Beverwijk

Openingstijden:
In verband met de rust van de kudde ontvangen wij geen bezoek als daar geen afspraak voor is. Bekijk de agenda voor komende evenementen of schrijf je in bij een activiteit!