Happy Horsemanship Ponyclub

Visie

De ponyclublessen bestaan uit twee onderdelen: verzorging en training. Tijdens de les van anderhalf uur, gaan we eerst de paarden verzorgen. Daarna gaan we aan de slag met een paard. We bouwen zelf een leuk parcours op om het paard door heen te leiden, leren het paard te trainen op lichaamstaal of werken met clicker- en targettraining om de training ook leuk voor het paard te maken. 

Vrijwilligers

We zoeken fijne vrijwilligers die kunnen helpen bij de ponyclub-activeiten. Ook tijdens de schoolvakanties is hulp welkom!

In ruil voor jouw hulp, kun je gratis meedoen aan de wekelijkse ‘vrijwilligersles’. Hierin ontwikkel jij je omgang met de paarden, zodat je je werk nog beter kan doen. Ook krijg je korting voor verschillende evenementen die worden georganiseerd.

Een ponyclub zonder paardrijlessen

Bij Happy Horsemanship doen we dingen nét even anders. Onze paarden wonen niet in een stal, maar op een paddock paradise, een omgeving die aan hun natuurlijke behoeften voldoet: onbeperkt ruwvoer, vrije bewegingsruimte en sociaal contact. En bij ons wordt er niet gereden op de paarden, omdat ze werken vanaf de grond veel leuker vinden. Zo hebben niet alleen onze lesklanten plezier, maar de paarden ook!

Leer werken vanaf de grond

Toen ik zelf nog op een traditionele manege reed, leerde ik alleen paardrijden. Ik wist niet dat er buiten longeren en wandelen nog veel meer met een paard vanaf de grond te doen was! Tot ik met mijn eigen paard op zoek wilde gaan naar manieren om hem net zo gelukkig te maken als hij mij maakt. Er zijn eindeloos veel oefeningen, trainingen en activiteiten om met je paard te doen, zonder dat je er zelf op hoeft te zitten! En met die oefeningen wil ik jou (of jouw kind) graag laten kennis maken. Om als paardenliefhebber écht samen te kunnen werken met een paard en een connectie op te bouwen!

Boek jouw bezoek

Naast de wekelijkse ponyclublessen, kun je ook een los bezoek plannen of meedoen aan een cursus of workshop.

Horsemanship cursus

Volwassenen vanaf 18 jaar leren in de Horsemanship cursus het paard begrijpen, en het paard hen laten begrijpen. Met lichaamstaal, vanuit connectie en met plezier (ook voor het paard)! Er is ook ruimte voor ‘verzoekjes’.

Kosten:
€250 introductie (5 lessen)
€500 cursus (10 lessen)

Curly knuffel moment

Aslan is een Curly Horse. Dat is een hypoallergeen ras. Mensen die allergisch zijn voor paarden, kunnen vaak wel tegen een Curly. Overweeg jij om een Curly te kopen en wil je je allergieën even testen? Of wil jij krullenbol Aslan gewoon even komen knuffelen? 

Kosten:
€35 (45 min)

Ponydagen (schoolvakanties)

Kom tijdens de schoolvakanties van half 9 tot 14 uur de hele dag spelen, knutselen en bezig zijn met de paarden. Fruit en lunch wordt geregeld. De ponydagen worden beperkt georganiseerd en er is beperkt plek, dus boek snel!

Kosten:
€80 per dag
€200 voor drie dagen 

Cursussen en workshops

Kom een cursus of workshop volgen over paardengedrag, hoeven, het trainen van paarden, het in balans rijden op een paard of bereid je voor op het kopen van een eigen paard. Bied je zelf cursussen of workshops aan? Dan kun je ook onze locatie huren!

Bekijk de agenda voor het komende aanbod!

Traject met je eigen paard

Kies uit het inspiratietraject waarbij jij meer oefeningen leert om zelf verder mee aan de slag te gaan. Of kies voor het oplossingstraject om samen (gedrags)problemen van jouw paard op te lossen.

Kosten:
€250 inspiratietraject (5x)
€350 oplossingstraject (5x)
* tussen Haarlem en Alkmaar incl. reiskosten

Kinderfeestje

Vier je kinderfeestje bij Happy Horsemanship!

Samen met max. 9 vriendjes en vriendinnetjes kun je jouw verjaardag bij de paarden vieren. Het feestje duurt drie uur. Kies voor het prinsessenfeest als je van verkleden en versieren houdt. Kies voor het cowboyfeest als je een speurtocht wil maken. Of kies voor het ponyfeest als je meer wil leren over paardentrainen. 

Bij alle feestjes is er tijd voor cadeautjes uitpakken, verzorgen we onbeperkt limonade en worden er hoge kwaliteit foto’s gemaakt. Binnen 24 uur ontvangen jullie de foto’s van de fotoshoot, zodat ook de papa’s en mama’s van jouw vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien hoe leuk jouw feestje was.

Kosten: €150 per feestje

Ervaringen en sfeerbeelden

* De ervaringen en sfeerbeelden zijn niet (altijd) van dezelfde persoon

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”

Contact

Zoë Idema – eigenaar

Contact:
06 25 10 90 19
info@happyhorsemanship.tv

Adres:
Landgoed Rorik
Noorderweg, 1948 PK, Beverwijk

Openingstijden:
In verband met de rust van de kudde ontvangen wij geen bezoek als daar geen afspraak voor is. Bekijk de agenda voor komende evenementen of schrijf je in bij een activiteit!